Stofferen

Klassieke stofferen

Onder klassiek meubilair vallen veel verschillende stijlen. Bijvoorbeeld Barok, Jugendstiel of Art-deco. Welke stijl dan ook, kan gestoffeerd worden bij Ruitenberg. Zelfs de techniek van het ingewikkelde capitonneren bezit het bedrijf. Het capitonneren is het inzetten van vele knopen zoals men dat kent van Chesterfield. Ook worden de zittingen weer origineel opgebouwd met springveren.

Design stofferen

Het designmeubilair blijft enorm populair. Alle meubels van de bekende bedrijven zoals Artifort, Leolux, Montis en Gelderland etc. vallen hieronder. Deze tijdloze meubels zijn het absoluut de moeite waard om te herstofferen. Veel van deze meubels hebben een sterk beuken of metalen romp. Ook zijn de vullingen van een dermate goede kwaliteit dat deze zelfs na vele jaren amper vervangen hoeven te worden. Voor deze meubels zijn er mooie stoffen van onder andere van De Ploeg, Gabriel en Kvadrat.

Modern stofferen

Hieronder valt het gros van alle meubels. Veel bankstellen, fauteuils en eetkamerstoelen die de afgelopen decennia zijn aangeschaft behoren tot deze groep. Ook voor deze groep geldt dat het meeste meubilair het waard is om opnieuw te worden gestoffeerd. Uiteraard zijn er ook meubels die opgebouwd zijn uit spaanplaat en pallethout die een negatief herstofferingsadvies krijgen. Bij Ruitenberg krijgt u hier een eerlijk advies over.